Materialebeskrivelse

Her kan du læse om materialebeskrivelse – nyttig ved ind- og udflytning hos Sophienborg Høj.

Maling der bruges i Sophienborg Høj

Vægge og lofter: Nordsjö Original Vægmaling Helmat 5, lys råhvid, farvekode 0500.
Træværk: Nordsjö Professional Snickeri 40, ral 9010.
Njordsjö forhandler også spærremaling til brug i rygerlejligheder m.v. Hvis der kræves spærremaling, skal der efterfølgende males til dækning med almindelig væg- og loftmaling. Vægge og lofter skal oftest males to gange for ordentlig dækning.

Gulvlak der bruges i Sophienborg Høj

Lak: Pro-Line FC66 Matt

Ved en let slibning skal der påføres 1 gang lak.
Ved grovslibning skal der påføres 2 gange lak.
Ved en fuldslibning skal der påføres 3 gange lak.
Hvert lag skal tørre i ca. et døgn før næste lag påføres

Tips til rengøring

Nedvask alle overflader – skabe, døre, karme, radiatorer, stikkontakter, stikudtag m.v. i grundrens blandet med vand, både indvendigt og udvendigt og husk de smalle kanter på skabe, døre m.v. Jo mere skidt, snavs, sod, nikotin m.v., jo højere koncentration af grundrens. Vask derefter efter med ajaxvand, vinduesrens eller lignende.

Sørg for afkalkning af bruseafdeling m.v. evt. med tyktflydende kalkfjerner eller lignende, samt rense diverse afløb. Fjern rist i bruseafdeling og fjern ophobninger nede i afløbet. Også badeværelset pudses op med f.eks. vinduesrens efter afkalkning m.v.

Husk at rykke vaskesøjle ud og rengøre under og bag denne. Afløbet bag vaskesøjlen skal også renses. Pas på ikke at rykke for meget i afløb og slange, samt sørg for at dette sidder korrekt, når maskinerne skubbes tilbage på plads. Rengør også tromler og gummilister.

Husk toppen af skabe, døre, karme, fodlister, stikkontakter m.v. Husk også at rykke komfuret ud, og rengøre ned af siderne, da der tit samler sig en masse snask og krummer her. Køleskabet kan også flyttes ud for rengøring. Der er hjul på bagsiden af køleskab og komfur. Husk at løfte fronten, så gulvet ikke ridses. Soklen under køkkenbordet skal også fjernes, så der kan rengøres under køkkenbordet.

Husk filter i emhætten, samt oppe i suget over filteret, samt bunden af emhætten. Sidder der fastbrændte fedtpletter her, kan det anbefales at bruge en glasskraber. Denne kan også være god til taperester, kalkaflejringer og andre ophobninger på glatte overflader. Pas dog på ikke at ridse.

Sørg for at læse ovnens brugsvejledning, da der er forskel på, hvilke rengøringsmidler der må eller ikke må bruges i ovnene. Bradepander og riste kan renses ved at smøre disse ind i fast brun sæbe og lade dem ligge i en helt lukket plasticpose natten over. Husk også fejning af kælderrum og evt. altan. Hører der have til lejligheden skal denne afleveres med rene fliser, rensede fuger mellem fliserne samt jævn, nyslået og hel græsplæne.